Projecten

De meest recente projecten

Langestraat – Alkmaar

Deze ontwikkeling is ontstaan na een brand op 1 januari 2015, waarbij 4 winkelpanden  met bovengelegen woningen in het historisch hart van Alkmaar in vlammen op gingen. Op de locatie die in het midden van de belangrijkste winkelstraat van Alkmaar ligt, ontstond een gapend gat. Op  deze  plek  waar  oorspronkelijk  5 panden  stonden  (het  vijfde  pand  is er later bij betrokken) zijn 3 nieuwe panden teruggebouwd die recht doen aan de historie van de plek maar die tevens voldoen aan de huidige eisen.

Los van het winkelprogramma, dat zich op de eerste en/of tweede verdieping bevindt zijn  er ook woningen toegevoegd in de eerste én tweede lijn. Deze woningen zijn aan een  gemeenschappelijk hof aan de binnenzijde van de bebouwing gesitueerd. Hiermee wordt antwoord gegeven  op  een  vraagstuk  dat  niet alleen in Alkmaar speelt maar ook in een groot aantal steden in de rest van Nederland. De hoofdontsluiting van de woningen ligt  of  aan de Langestraat of aan de Gedempte Nieuwe Sloot. De voordeuren van de woningen  zelf liggen aan een binnenhof, die een eigen wereld vormt. Ook hier is de parcellering van de voorzijde voelbaar en heeft elk pand een eigen karakter.

Projecten: Gerealiseerd

Projecten: In ontwikkeling

Projecten: In verkoop

Related Posts

Project De Ambacht in verkoop

In Juni zijn we de verkoop gestart van 15 appartementen op de plek waar we jarenlang zelf kantoor hebben gehouden.

Read More

West Friese Stolp te Aartswoud

In Aartswoud is afgelopen mei het bestemmingsplan definitief geworden voor het realiseren van een nieuwe stolp. Taats architecten uit Nieuwe

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *